Name:
Location: Oppegård, Akershus, Norway

Wednesday, July 12, 2006

De store spørsmålene

Jeg er interessert i de "store" spørsmålene; Hvordan skal man leve livet sitt? Hvordan skal samfunnet organiseres? Filosofien forsøker å gi svar.

Følger man med i nyhetsbildet ser man at mange har valgt dårlige løsninger. Det er kriger, folk spenger seg i luften midt inne i menneskemengder, klanledere og diktatorer terroriserser sine undersåtter osv. Vi har nettopp avsluttet ett århundrede der vi har sett de meste grusommer statsregimer.Hvorfor er det slik? Fordi folk tenker gale tanker.

Jeg er vokst opp med interesse for naturvitenskap. fysikk, kjemi, meteorologi, matematikk, termodynamikk osv har alltid interesser meg. Innenfor anvendt vitensskap har vi de siste 200 årene sett de mest fantastiske oppfinnelser. Fly, mobiltelefoner, fjernsyn, GPS, oppvaskemaskiner, transistorer osv.Hvordan har det vært mulig? Jo noen har tenkt riktige tanker. Tanker som har gjort dem i stand til å håndtere omgivelsene på en god måte.

Hvordan kan det være at vi har sett så strålende resultater innenfor naturvitenskapen og så til dels skrekkelige resultater av filosofien? Er alle skrekkelighetene vi ser rundt oss og alle de nye tenologiske vidunderne ett resultat av tilfeldigheter?Nei, forskjellen er ett resultat av forskjellene i metodene som brukes til tenkning innefor filosofien og naturvitenskapen.
En stor del av filosofien fremkommet av gale tenke metoder.

Suksessen innefor naturvitenskapene gir hint om hvilke metoder man bør bruke for å finne svar på de store spørsmålene.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home